Apeldoorn Wandel Challenge

Apeldoorn Wandel Challenge

Wandelen is gezond. Het is ook nog eens leuk en gezellig. Zeker als je met anderen loopt. Wandel mee en ervaar het zelf.

Sluit je aan bij de Apeldoorn Wandel Challenge

Wil jij in beweging komen om stappen te maken naar een gezonde leefstijl?

Wil je dit samen met anderen doen en wil je graag begeleid worden door professionals?

Dat kan!

De Apeldoorn Wandel Challenge is onderdeel van de Nationale Diabetes Challenge. Samen met de wandelgroep, en een begeleider, ga je 20 weken wandelen. Dit doen we in de periode mei t/m september.

En weet je wat fijn is? Je hoeft niet sportief te zijn om mee te doen, je loopt in je eigen tempo en wandelt iedere week een stukje meer. Samen trainen we naar een afsluitende wandeling van 3, 5, 10 of 15 kilometer.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge (NDC)?

De NDC is een beweegprogramma van de Bas van de Goor Foundation. In 2015 begon de eerste wandelgroep met mensen met diabetes. Nu wandelen er duizenden mensen in honderden groepen verspreid over Nederland.

De Nationale Diabetes Challenge sluit feestelijk af met een groot festival. Alle wandelgroepen uit Nederland komen samen om te wandelen. Op het festival wandel jij de afstand waar je voor getraind hebt. Bij de finish word je feestelijk onthaald en ontvang je een mooie medaille.

Wat zijn de voordelen?

Uit onderzoek blijkt dat mensen door het wandelen betere bloedsuikerwaarden hebben. Veel hebben ook minder medicijnen nodig. Daarnaast zorgt het wandelen voor meer energie en een betere conditie. Mensen verliezen gewicht en zitten lekkerder in hun vel. Door het wandelen in een groep vinden deelnemers bewegen leuker en leren ze veel nieuwe mensen kennen. Meedoen is dus niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook heel gezellig.

Doe mee en schrijf je in

Wil jij je mee doen met de Nationale Diabetes Challenge? Sluit je dan aan bij de wandelgroep Apeldoorn Wandel Challenge. Editie 2024 is reeds gestart en inschrijving is niet meer mogelijk. Vanaf medio januari 2025 start de inschrijving voor editie 2025.