Professionals

Professionals

De Apeldoorn Wandel Challenge is onderdeel van de Nationale Diabetes Challenge. De wandelevenementen worden ieder jaar georganiseerd. De groepen wandelen van eind april t/m september.

Doel is om mensen met diabetes of een verhoogd risico om diabetes te krijgen, in beweging te brengen en samen te werken aan hun gezondheid. Naast de lichamelijke risicofactoren op diabetes is de Apeldoorn Wandel Challenge ook zeer geschikt voor mensen met een chronische aandoening zoals COPD, long-COVID, artrose, etalagebenen of neurologische problemen. De deelnemers worden begeleid door gecertificeerde wandeltrainers en door gespecialiseerde fysiotherapeuten.

Last but not least: het wandelen kent een groot sociaal aspect. Je leert mensen kennen en vanuit de nieuwe contacten zien we regelmatig dat deelnemers een mooie invulling kunnen toevoegen aan hun dagelijkse bezigheden. Met name daarom adviseren we de AWC ook voor mensen die op het sociale vlak hun uitdagingen kennen. Eén van onze samenwerkingspartners is Stimenz, een organisatie die zich inzet voor het welbevinden en mee kunnen doen van alle Apeldoorners.

De gemeente Apeldoorn maakt de organisatie van de Apeldoorn Wandelchallenge financieel mogelijk en steunt dit programma van harte.