Over ons

Over ons

Noordhuis Leefstijl organiseert in samenwerking met First-Line deze Wandelchallenge. Noordhuis Leefstijl is een praktijk voor leefstijlprogramma’s. Erkende en wetenschappelijk goed onderbouwde programma’s worden aangeboden aan mensen die willen werken aan het bereiken van een gezonde leefstijl. Eigenaar Angelique Noordhuis (leefstijlcoach en niet praktiserend fysiotherapeut) werkt hierin samen met experts uit het sociaal domein en sportdomein. Door deze samenwerking zijn al mooie initiatieven genomen om mensen te helpen hun weg te vinden naar een gezonde leefstijl.

First-Line begeleidt fysiotherapiepraktijken en andere organisaties in de eerstelijns gezondheidszorg en sociaal domein in hun ontwikkeling en beleid. Eigenaar Irma Woudenberg-Hulleman is niet praktiserend fysiotherapeut en is actief voor de Werkgroep Wandelen in Apeldoorn, die de missie heeft om de mogelijkheden voor het wandelen in Apeldoorn te behouden, stimuleren, uit te breiden en te promoten.

Wandelen voor een gezondere levensstijl

Met deze Challenge ervaar je hoe fijn wandelen is en wat wandelen met je gezondheid doet. Bovendien is samen wekelijks wandelen ook nog eens gezellig en doe je nieuwe contacten op. Het langdurige effect van deze Challenge blijkt uit het feit dat wandelgroepen uit eerdere edities nog steeds actief zijn. Deze groepen wandelen nog wekelijks en er wordt meegedaan aan wandeltochten.

Angelique Noordhuis: “Het meedoen met de Apeldoorn Wandel Challenge is voor mij een hele logische stap. Wandelen kun je namelijk altijd en overal. Bovendien kost het helemaal niets. We raden de challenge aan voor alle mensen die meedoen aan een GLI leefstijlprogramma. Je zult zien dat je je fitter gaat voelen en dat je geniet van de gezelligheid van een groep. Samen wandel je naar een gezonde leefstijl.”

Meer weten?

Lees alles over de Nationale Diabetes Challenge op hun eigen site. Op deze site schrijf je je ook in voor de jaarlijkse Apeldoorn Wandel Challenge. We melden op onze Homepagina wanneer de inschrijving van een editie open staat.

Volg ons ook op Facebook!

Wandelbegeleiders

Over ons

Irma Woudenberg-Hulleman

Irma is niet praktiserend fysiotherapeut en heeft als missie om mensen uit kwetsbare doelgroepen aan het wandelen te krijgen. Ze is actief voor de werkgroep Wandelen in Apeldoorn en zet zich in voor een goede samenwerking tussen organisaties die zich bezig houden met het bevorderen van een gezonde leefstijl.

Over ons

Angelique Noordhuis

Angelique is niet praktiserend fysiotherapeut en leefstijlcoach. Ze is de eigenaar van een praktijk die leefstijlprogramma’s aanbiedt aan mensen die willen werken aan een gezonde leefstijl. Wandelen is een hele laagdrempelige manier om in beweging te komen en daarom organiseert ze, samen met Irma, de AWC.

Over ons

Floor

Floor is geriatrie fysiotherapeut. Binnen haar werk begeleidt ze vooral kwetsbare mensen en heeft ze een schat aan ervaring opgebouwd. Ze heeft voor allerlei situaties goede oplossingen en bedenkt leuke, nuttige en goed uitvoerbare oefeningen. Floor begeleidt, samen met Agnes, de 3 km. groep.

Over ons

Agnes

Agnes is fysiotherapeut. Ze begeleidt veel mensen met chronische aandoeningen. Dit doet ze zowel op de praktijk als bij de mensen thuis. Oefenen hoort bij fysiotherapie en daar helpt Agnes mensen goed mee. Samen met Floor begeleidt Agnes de 3 km. groep.

Over ons

Nel

Nel is een fanatiek wandelaar. Samen met vriendin Gonny begeleidt ze de AWC vanaf het eerste uur. Nel wandelt mee met de 5 km. groep.

Over ons

Gonny

Gonny wandelt maar wat graag. Ze heeft hele speciale hulpmiddeltjes om de bloeddoorstroming lekker op gang te houden tijdens het wandelen. Gonny vertelt tijdens het wandelen graag over de natuur. Samen met vriendin Nel begeleidt ze de 5 km. groep.

Over ons

Paul

Als ervaren wandeltrainer is Paul tevens de adviseur voor Irma en Angelique. Paul zet regelmatig routes uit. Zo zijn de routes van Apeldoorn te voet van zijn hand; leuke wandelingen die telkens starten en uitkomen bij een openbaar vervoerspunt zodat iedereen overal kan wandelen. Paul begeleidt de 15 km. groep en daagt de deelnemers op een leuke manier uit om hun grenzen te verleggen.

Over ons

Ferry

Ferry is een ervaren wandelaar. Ooit is hij gestart als deelnemer aan de Apeldoorn Wandel Challenge. Daarna is hij niet meer gestopt met wandelen en nu begeleidt hij de groepen van de hogere afstanden, 10 en 15 km. Ferry is, samen met Irma, actief in de werkgroep Wandelen in Apeldoorn.

Over ons

Wim

Wim is wandeltrainer maar ook hardlooptrainer. Regelmatig laat hij de deelnemers oefeningen doen die niet zouden misstaan in een echte hardloop-clinic. Wim wandelt ook na de AWC nog door met een groep op de zondagochtenden vanuit het Orderbos. Op de website van Wandelen in Apeldoorn vind je zijn groep die vooral bestaat uit oud-deelnemers van de AWC. Wim begeleidt de 10 km groep.

Over ons

Alice

Alice begeleidt al ruim 40 jaar een eigen gymgroepje waarmee ze in het Matenpark wandelt en oefeningen doet. Toen we haar vroegen om met ons mee te wandelen als begeleider, hoefde ze niet na te denken en is ze elke week van de partij geweest. Alice begeleidt de 3 km groep, samen met Floor en Agnes.